"Liever helpen dan Netflixen"

Op je vrije dag niet thuiszitten, maar je handen uit de mouwen steken voor iemand die hulp nodig heeft. Drie meiden in Nijkerk deden het deze week als hulpbieder van HiP. Lianne, Berdine en Linda gingen aan de slag met verfrollers en kwasten. "M’n vrije dag besteed ik liever zo dan door de hele dag te Netflixen...”

Wat moest er gebeuren?
Berdine: “Bij dit gezin moesten meerdere klussen gebeuren. Wij hebben de woonkamer en een kamer boven in de verf gezet.”

Waarom gaan jullie 'zomaar' iemand helpen met een klusje?
“Ik had een vrije dag en hoorde dat een gezin hulp nodig had”, vertelt Linda. “Terwijl ik lekker warm thuis zat, hadden zij geen mensen die hen helpen. Dit vond ik zo tegenstrijdig dat ik niet anders kon dan mijn hulp aanbieden.”

Linda vindt dat je als christen anderen moet helpen. “Dat ik het goed heb is een zegen en dat mag ik uitdelen.” Ook Berdine en Lianne hadden een vrije dag. “Op deze manier kon ik mijn dag goed besteden en het is ook leuk om te doen”, zegt Berdine.

Lianne vindt het fijn om iets te kunnen betekenen voor anderen: “Toen ik hoorde dat er gesaust moest worden, leek het me leuk en fijn om te kunnen helpen. M’n vrije dag besteed ik liever zo dan door de hele dag te Netflixen...”

Hoe vond de hulpvrager het dat jullie dit deden?
Berdine: “Het gezin was blij dat de hele woonkamer weer mooi wit is geworden. Ze waren ons dankbaar!” Lianne beaamt dat. “Ze waren er blij mee!”