Hulp uit onverwachte hoek

Je kunt er zomaar alleen voor komen te staan. Juist voor die situaties is HiP actief in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk. Het verhaal van Yvonne laat zien wat een helpende hand voor effect kan hebben.

Onlangs verhuisde Yvonne van Amersfoort naar Nijkerk. Zij waardeert het enorm dat zij bij HiP Nijkerk terecht kon met haar hulpvraag rondom de verhuizing. “De reden van de verhuizing was mijn erg nare scheiding. Na jarenlang knokken tegen huiselijk geweld, moest ik eind 2016 voor mijn kinderen kiezen en het huis uit vluchten. Dit was het keerpunt waarop ik dacht ‘Nu is het klaar!’". Met dit besluit kon zij een nieuwe start maken met de geborgenheid van haar twee dochters. “Die weg viel alleen niet mee als er ongeloof en onbegrip heerst en je er alleen voor staat. Op één ongelooflijk lieve vriendin na!”

“Dat je in zware tijden leert wie je vrienden zijn, ging zeker op bij ons”, vertelt ze. “En dat voelt ongelooflijk naar en eenzaam.” Zelf heeft Yvonne altijd klaargestaan voor haar omgeving. “Ik heb bijvoorbeeld zeven jaar lang de burendag georganiseerd en ben altijd bereid om anderen te helpen.”

Yvonne vond het zeer hartverwarmend hoe mensen haar de helpende hand boden. “De hulp kwam uit de hoek waar ik dit het minst verwachtte, namelijk de voor mij volledig onbekende gemeenschap van mijn nieuwe woonplaats Nijkerk.”

“Dat Arie (hulpbieder bij HiP, red.) dan hier staat te helpen met het behangen en zijn vrouw ‘s middags aanschuift... Ongelooflijk fijn. Dat hij even later weer eens belt hoe het gaat en aanbiedt nog een keer te komen helpen... Ik was zo blij verrast. En alsof dat nog niet genoeg was kon ik met de verhuizing op een heel stel mannen rekenen, die ook nog eens met het slechte weer wat vrienden hadden opgetrommeld om de drie aanhangwagens snel uit te laden, voordat het ging regenen.”

Ze vertelt dat er ook na de verhuizing aan haar gedacht is. “Trinette (ook hulpbieder, red.) stond zo spontaan op een avond bij mij op de stoep met een vetplant om gewoon even kennis te maken. Eergisteren kwam ze me helpen met wat schoonmaakwerk na de verhuizing.”

Yvonne besluit: “Dank voor alle hulp die ik heb mogen ontvangen. Dankzij HiP heb ik weer hoop en uit jullie hulp put ik mijn kracht om verder te bouwen aan mijn nieuw begin met mijn lieve meiden. Als de tijd daar is, zal ik ook meehelpen om een hand uit te reiken naar een ander. Want samen staan we sterk, ongeacht onze afkomst of geloofsovertuiging! Dank aan iedereen!”