Goede start voor HiP Nijkerk

HiP Nijkerk bestaat precies één maand! Niet per se iets om te vieren, maar wel een mooi moment om terug te blikken op de start van dit diaconale platform en wat feiten op een rij te zetten. Kijk je mee?

Aantal hulpbieders: ruim 60
Op dit moment staan er in de database al ruim 60 hulpbieders. Dat is geweldig! Een klein gedeelte kwam uit de bestaande diaconale structuren, maar de meerderheid is nieuw.

Aantal hulpvragen: 25
Op dit moment staan er in de database 25 ingediende hulpvragen. Dat is al een mooi aantal! Naarmate de bekendheid van HiP toeneemt, hopen we natuurlijk dat ook het aantal hulpvragen toeneemt.

Media-aandacht
Diverse lokale media namen het persbericht over de start van HiP Nijkerk over. Zo verscheen het bericht op verschillende nieuwswebsites en in één van de kranten. Bovendien kreeg HiP regionale media-aandacht via een interview dat Maranke Pater afnam bij plaatscoördinator Erik Vreekamp.

Aandacht in kerken
HiP Nijkerk is een platform voor diaconieën van kerken in Nijkerk en Hoevelaken. In de deelnemende gemeenten werd dan ook goed duidelijk gemaakt dat HiP iets ‘van hen’ is. Berichten in kerkbladen en op websites, uitdelen van flyers, tonen van video’s: veel werd in gang gezet om de start van HiP bekend te maken.

Sociale Media
Alles over HiP Nijkerk is natuurlijk te volgen via sociale media. Er is een Facebookpagina, Instagram-account en er wordt getwitterd. Het bereik op Facebook lag rond de 4.100 personen. Deze foto waarbij volgers de helpdeskmedewerkers succes konden wensen, was een topper: een bereik van 2.600 personen en 86 vind-ik-leuks.